felborult autó teherautó kamion üzemanyag

Árokba hajtott egy tartálykocsi Homokszentgyörgyön, a Kossuth Lajos utcában. Mivel a jármű üzemanyagot szállított, a barcsi hivatásos tűzoltókon túl a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat és a műveleti labor is a helyszínre vonult.

A horvát kamionos Barcs felől érkezett a faluba, a központba érve viszont megcsúszott az aszfalton, és az árokban landolt. Ekkor sérült meg az arra sétáló anyuka és gyermeke is, ugyanis a baleset közben ijedtükben félreugrottak, és elestek a jégek. Helyszínen tartozkódó kollégánk úgy tudja, hogy csönttörést szenvedtek. Őket a mentőszolgálat munkatársai kórházba szállították.

Jelenleg félpályán halad a forgalom az érintett szakaszon. A járművet a KÖTÉL egyesület fogja kihúzni az árokból. Egyelőre azonban várni kell, ugyanis Százhalombattáról érkezik majd egy gépjármű, ami a sérült kamion tartályából leszívja a benzint. Amig ez nem történik meg, robbanásveszély miatt nem mozdítható a jármű.

A műszaki mentés elején teljes útzár volt érvényben, ugyanis a munkálatokat megnehezítette a csúszós, jeges út - tudtuk meg a Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivőjétől Bázelné Mihályka Szabinától.

A KÖTÉL is a kamion mentésére sietett:

Címkék: homokszentgyörgy, tartály, kocsi, üzemanyag, rendőr, baleset, kék hírek