kamionsor a magasból

(Képünk illusztráció)

A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a az ónos eső várható mennyisége általában néhány tized milliméter lesz. Ezért arra kérik az embereket, hogy közlekedjenek körültekintően és fokozott óvatossággal mind gyalogosan, mind gépjárművel!

Az intenzív havazás miatt a tehergépjárművek nem léphetnek be Szlovéniába. A hatóságok ugyanis korlátozták a 7,5 tonna feletti járművek közlekedését 9 óra 50 perctől. A tehergépjárművek bizonytalan ideig nem léphetik át az államhatárt Szlovénia felé, az M70-es autóúton Tornyiszentmiklósnál, valamint a 86-os főúton Rédicsnél. A korlátozás nem érinti a személyautókat és a hazánkba tartó kamionforgalmat.

A forgalomkorlátozást a szlovén fél rendelte el a rossz útviszonyokra való tekintettel. Mivel jelentős számú tehergépjárművet érinthet az intézkedés ezért a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felkészült a kényszervárakoztatásra kijelölt parkolóhelyek aktivizálására. Az érintett járműveket az M7-es autópálya mellett kialakított pihenőhelyekre tereli a rendőrség.

Címkék: sor, stop, ónos, , kamion, eső, kék hírek