Szombaton összesen 29 segélyhívás érkezett a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányítási központjába. 4 tűzesetet és 23 műszaki mentést kezeltek a megye hivatásos, önkormányzati és önkéntes egységei. A beavatkozást igénylő esetek mellett 2 téves jelzés is érkezett az ügyeletre. Szándékosan megtévesztő hívás nem volt.

A tűzoltók 19 esetben útra, vasúti sínekre és felsővezetékre borult fák eltávolítását végezték. 2 személygépjármű és 2 elakadt vagy balesetet szenvedett teherautó műszaki mentését végezték az egységek. A közúti balesetek egyértelműen a megváltozott útviszonyok miatt következtek be. A nedves, hókásás, havas útburkolaton nem megfelelően megválasztott utazási sebesség több balesethez vezetett.

Több fa is a vasúti sínekre dőlt az Őrtilos és Murakeresztúr közötti vasútvonalon. A csurgói önkormányzati és a berzencei önkéntes tűzoltók a MÁV szakembereivel együttműködve dolgoztak a pályaszakasz helyreállításán.

Fák borultak az útra Bélavár és Somogyudvarhely között, a 30-as és a 35-ös kilométerszelvények közt. A csurgói önkormányzati tűzoltók félpályás útzár mellett motoros láncfűrésszel hárították el a keletkezett útakadályt.

Megszűntek a veszélyes időjárási jelenségek az egész országban. Az Országos Meteorológiai Szolgálat Somogy megye valamennyi járásában feloldotta a hófúvás miatt kiadott első fokú, citromsárga riasztást. Ezzel megszűntek a veszélyes időjárási jelenségek a megyében.

Címkék: katasztrófa, somogy, megyei, védelem, tűzoltóság, kék hírek