A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint az igali egyenruhások szerdán délelőtt egy Patalom-közeli erdőben két férfit favágás közben tetten értek. A férfiak ellenőrzését követően megállapították, hogy egy négy méteres fát kézifűrésszel kivágtak, és azt próbálták meg eltulajdonítani.

P. Ottó 42 éves és K. László 38 éves büssüi lakosokat elfogták, előállították. Mindkettőjüket - szabadlábon hagyásuk mellett - gyanúsítottként hallgatták ki. Ellenük lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást.



Mindeközben a nagyatádi zsaruk egy személygépjármű sofőrjét ellenőrizték, akit azért állítottak meg, mert a vezetés során nem használt biztonsági övet. Az 56 éves helyi férfival szemben alkoholszondát alkalmaztak, mely pozitív eredményt jelzett, ezért vezetői engedélyét bevonták és további mintavételre a Nagyatádi Rendőrkapitányságra előállították.

G. Miklós ellen járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást, a biztonsági öv használatának elmulasztása miatt pedig közigazgatási eljárást indítottak.

Címkék: biztonsági, öv, sofőr, ittas, vezető, rendőr, lop, tolvaj, kék hírek