A Fonyódi Járási Ügyészség különös szenvedést okozva elkövetett állatkínzás bűntette miatt emelt vádat egy férfi és két nő ellen.

- képünk illusztráció -

A férfié volt 2011-től egy nőstény keverék kutya, amelyet buzsáki családi házának udvarán egy fához kikötve tartott úgy, hogy az állat nyakába a drót, illetve a lánc bevágott.

A vádlott a kutya védőoltásáról, féregtelenítéséről nem gondoskodott, élelemmel, ivóvízzel csak alkalomszerűen látta el az állatot, többször előfordult hogy az arra járó szomszédok látták el a kutyát táplálékkal. Az állat kórosan lesoványodott, szomjazott, az időjárás viszontagságai elől a rövid lánca miatt menedékhelyre elbújni nem tudott. A kutyának 3 kölyke is született, amelynek megfelelő tartásáról gondozásáról, ellátásról a vádlott nem gondoskodott.

2012. nyarán elzárás büntetését töltötte, addig egy nőre bízta a kutyáját, aki hasonló körülmények között tartotta az állatot, sőt egy gumipókkal kiegészítve megrövidítette a kikötésre használt láncot, ezért az állat gyakorlatilag csak álló, illetőleg ülő helyzetben tartózkodhatott, még fekvésre sem volt lehetősége. Az állat nyakán elhelyezett és oda bevágott drótdarabot nem vette le.

A nő 2012. júniusában azzal bízta meg a harmadrendű vádlottat, hogy az időközben született 3 kölyköt dobja egy közelbe lévő halastóba. A kutyakölyök közül az egyik vízbe fulladt, míg a másik kettőt a környéken lakók mentették ki. A járási ügyészség vádlottakkal szemben végrehajtandó szabadságvesztés és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt.

Címkék: kölyök, Buzsák, kínzás, halastó, kutya, kék hírek