A Nemzeti Adó- és Vámhivatal a BRFK VII. kerületi Rendőrkapitányság munkatársaival közösen több ezer doboz adózatlan cigarettát foglalt le Budapesten - tudósít az adóhatóság Facebook-oldala. Az illegális cigiárusokat térfigyelő kamerán figyelték meg és egyszerre több irányból csaptak le rájuk.

A NAV pénzügyőrei és a rendőrök egy összehangolt akció keretében illegális cigarettakereskedőkre csaptak le Budapesten, a VII. kerületben. Az egyenruhások a térfigyelő kamerák képein felfigyeltek néhány gyanúsan viselkedő emberre, ezért egyszerre több irányból zárták körbe a területet. Ellenőrizték a gyanús árusokat, valamint átvizsgáltak egy Mercedes személygépkocsit is, amelyről feltételezték, hogy cigarettát szállítanak vele. Bár ekkor nem találtak nagy mennyiségű dohányterméket, kiderült, hogy az elkövetők egy közeli lakóingatlant használnak a füstölnivaló raktározására, ezért azt is átvizsgálták. Itt egy bőröndből, illetve műanyag táskákból 900 doboz feltehetően csempészetből származó cigaretta került elő.



Ezután egy mobiltelefonok árusításával foglalkozó üzlet került a járőrök látókörébe, amit szintén átkutattak. Itt egy nagyméretű fénymásoló készülékből – amit rejtekhelynek használtak –, valamint az üzletben lévő számos rejtekhelyről (fiókokból, dobozokból, szekrények lábazatából, mikrohullámú sütőből, szemeteskukából, használaton kívüli kéményelemből, számítógépházból és fotel háttámlájából) előkerültek további kisebb-nagyobb kiszerelésű cigaretták, összesen majdnem 2.000 doboznyi.

A pénzügyőrök az ellenőrzési helyszíneken összesen 3.200 doboz, 2.600.000 forint értékű cigarettát foglaltak le, jövedéki eljárást indítottak és költségvetési csalás miatt feljelentést tettek a NAV pénzügyi nyomozóinál.

Itt a hivatalos videófelvétel az akcióról, katt!

Címkék: árus, zug, csempész, razzia, adó, cigaretta, rendőr, kék hírek