A megvert fiú egyébként nem is roma származású, a törvény azonban azokat is védi, akiket a vélt etnikai hovatartozásuk miatt bántalmaznak.

cigányverés

Bíró:- Cigányozás volt-e? - Tanú: - Faji nézeteltérés lehetett - így vallott egy szemtanú a történtekről. A vádlott, egy 19 éves fiú ittasan találkozott az ismerőseivel egy kávézó előtt. Belekötött egy másik fiúba, mert nem tetszett neki a bőrszíne. Lefejelte, majd hátba rúgta.

- Több alkalommal hangsúlyozta a vádlott, hogy mit keres a sértett az ő országukban, és takarodjon el innen - árulta er a Kaposvári Járási Ügyészség ügyésze, Bencze Dénes.

A megvert fiú nem sérült meg súlyosan, a támadó viszont mégis súlyos büntetést kapott. Pedig ő azt állította, hogy ott sem volt, de még a barátnője is ellene vallott.

- Azzal védekezett, hogy nem is volt a helyszínen, nem is volt atrocitás közte és a sértett között, de ezt cáfolta a saját akkori barátnője - árulta el a Kaposvári Járásbíróság bírója, Szabados Bálint.

A támadót 3 év 7 hónap börtönre ítélte a bíróság. Közösség tagja elleni erőszak miatt kapta a büntetést, ez pedig súlyosabb, mintha más okból verekedett volna. A megvert fiú egyébként nem roma származású, a törvény azonban azokat is védi, akiket a vélt származásuk miatt bántalmaznak. Az ítélet nem jogerős, a vádlott felmentésért fellebbezett.

Címkék: elsőfok, verés, cigány, börtön, kaposvár, kék hírek