trafik2.mp4_snapshot_00.08_[2014.01.14_13.40.22].jpg

A három férfi július és szeptember között nyolc zalai, egy somogyi, illetve egy pécsi dohányboltot nyomott fel. A séma mindegyik esetben ugyanaz volt: felfeszítették az ajtót, és  elvitték a benn talált váltópénzt és dohányárut. Egyedül Zalaszentgróton nem jártak sikerrel, ugyanis ott nem tudtak bejutni az épületbe. A bűncselekmények előtt négy esetben autót loptak, egyszer béreltek, majd ezeket a kocsikat a betörések helyszínétől nem messze otthagyták.

Az elkövetők elsőként egy zalaegerszegi dohányboltba hatoltak be, kamera rögzítette, amint fekete ruhát és fekete maszkot, valamint kesztyűt viselve kifosztották az üzletet. Viszonylag gyorsan végeztek, miután befeszítették az ajtót, a cigarettát két nagy táskába pakolták.

A rendőröknek a múlt év szeptemberében, egy Söjtörön elkövetett betörés után sikerült elfogniuk két gyanúsítottat és megtalálták a két nagyobb zsákban elrejtett zsákmányt is. A 33 éves nagykanizsai és a 39 éves letenyei férfi előzetes letartóztatásba került, és egy 38 éves letenyei férfi szintén a gyanúsítottak között szerepel, mert részt vett két betörésben. Őt lakhelyelhagyási tilalommal sújtotta a bíróság.

A gyanúsítottak a bűncselekmények elkövetését azóta sem ismerték el, és vallomást sem tettek. Ellenük több rendbeli lopás és más bűncselekmények miatt indítottak eljárást - írja honlapján Zala Megyei Rendőr-főkapitányság.

A rendőrség végül felgöngyölítette a megyéken átívelő bűncselekményt, amelyet táblázatba is szedett. Íme!

A kirabolt trafikok listája:

A rablásokhoz használt autók listája:

A rendőrség emellett közzétett két videót is, amelyeken munka közben is látható a betörőtrió:

Címkék: zala, trió, trafik, dohány, betörő, somogy, kék hírek