Lefeszítették a fémlapokat a kaposvári skatepark ugratóiról. A vandálok levágták a lemezeket rögzítő csavarokat, hogy ellophassák a fémborítást, azonban megzavarhatták őket, ugyanis a holmit végül a helyszínen hagyták.

- Legutóbb szombaton mikor lenn voltunk bringázni a pályán, akkor még a szokásos állapotában volt, amit legalább lehetett használni. A rongálást vasárnap reggel vették észre a vásárba tartó ismerőseim - mesélte szerkesztőségünknek a SKATE:KAPOSVÁR tagja, Tarr Zoltán. Mint mondta, a legnagyobb gondot az okozza, hogy éjszakánként fiatalok buliznak a kiépített pályán, ahol szétdobálják az üvegeket, otthagyják a szemetet és esetenként törnek-zúznak. Sokáig próbálták saját maguk megoldani a helyzetet: felszedték a felhalmozódó hulladékot, éjszaka reflektor fénynél javítgatták a pályát. Most azonban totálisan feldúlták a területet. Amellett hogy a tettesek felszedték a fémborítást, széttördelték a lemezek felét is. Így viszont azokat már nem lehet visszaszerelni a régi helyükre. Egy-egy ilyen lap pótlása pedig 30 ezer forinttól kezdődik, ezt pedig saját pénzből már nem tudják megoldani.

A városgondnokság feljelentést tesz az ügyben. A pálya  helyreállításáig pedig elszállították a megrongált alkatrészeket - tájékoztatta a KaposPontot a Kaposvári Városgondnokság vezetője, Hartner Rudolf.

Hozzátette: a rendőrségi procedúra már sajnos rutin feladatnak  számít, hiszen a randalírozások szinte minden naposak a park környékén. Az utóbbi időben ellopták a pálya mindkét kapuját, megrongálták a kerítést és az összes kukát beleszórták a Malom-tóba.


Fotók: Tarr Zoltán - FacebookFotók: Tarr Zoltán - FacebookFotók: Tarr Zoltán - FacebookFotók: Tarr Zoltán - FacebookFotók: Tarr Zoltán - FacebookFotók: Tarr Zoltán - FacebookFotók: Tarr Zoltán - FacebookFotók: Tarr Zoltán - FacebookFotók: Tarr Zoltán - FacebookFotók: Tarr Zoltán - FacebookFotók: Tarr Zoltán - FacebookFotók: Tarr Zoltán - Facebook
Fotók: Tarr Zoltán - Facebook
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

A szebb napokat látott pályán egyébként több versenyt is rendeztek már a kaposvári BMX-esek:

Címkék: skate, vandál, pálya, rongál, kaposvár, kék hírek