Életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt emelt vádat egy kaposvári nő ellen a Somogy Megyei Főügyészség.



A nő több évig élettársi kapcsolatban élt a sértettel. A férfi szakításuk után is hetente meglátogatta. Mindketten italozó életmódot folytattak, nem volt ritka, hogy részegen kölcsönösen bántalmazták egymást.

2013. október 9-én délután egy kaposvári presszóban italoztak, majd a vádlott kaposvári lakásába mentek, ekkor velük tartott egy hajléktalan férfi is. Az egyébként is féltékeny és egyre jobban leittasodó férfi ezt számon kérte. Veszekedni kezdtek, majd dulakodni. A vádlott bement a konyhába és magához vett egy húsz centiméter pengehosszúságú konyhakést, majd a férfi után ment a lakás szobájába, aki ekkor már békülni akart. A nő azonban egy határozott, közepes erejű mozdulattal hasba szúrta a feléje lépő sértettet. Ezután értesítette a mentőket, akik a sérültet kórházba szállították. A férfi életveszélyes állapotban volt, a hasüreg megnyílása okozta fertőzésveszélyre tekintettel - orvosi ellátás hiányában - a halála is bekövetkezhetett volna.

A Somogy Megyei Főügyészség az előzetes letartóztatásban lévő vádlottal szemben végrehajtandó szabadságvesztést és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt.

Címkék: pár, késel, szúr, ital, hal, részeg, , élettárs, sérül, kék hírek