Őrizetbe vettek a rendőrök két beleznai férfit, akik a település egyik pincéjében több száz tő, marihuána előállítására alkalmas növényt termesztettek - közölte a rendőrség honlapján csütörtökön a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság.



A zalai nyomozók szerda délelőtt Beleznán két helybeli, egy 38 és egy 43 éves férfinél tartottak házkutatást. A rendőrök több száz tő, marihuána előállítására alkalmas növényt, szárított növényi törmeléket, valamint a termesztéshez és az eladáshoz szükséges eszközöket foglaltak le.

A fiatalabb férfi elismerte a bűncselekmény elkövetését, de azzal védekezett, hogy csak saját használatra termesztette a növényeket az idősebb társától bérelt épületben. A 43 éves pincetulajdonos azt mondta a nyomozóknak, hogy ő csak a kulcsot adta kölcsön barátjának, azt nem tudta, hogy a férfi ott kábítószert termeszt.

A rendőrök Sz. Henrik és J. István ellen kábítószer birtoklása és más bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást. A gyanúsítottakat őrizetbe vették, és indítványozzák az előzetes letartóztatásukat.

Címkék: lebuk, marihana, kanabisz, pince, rendőr, kék hírek