A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint az egyik eset egy nyári reggelen történt Tapsonyban. A 30 éves nagylóci, és a 41 éves egyházasgergei lakosok egy férfit arra kényszerítettek, hogy szálljon be a gépjárművükbe.

Ezt követően elhajtottak vele egy földes útra, ahol jogtalanul pénzt követeltek tőle. A pénz átadását úgy próbálták tőle kikényszeríteni, hogy megfenyegették, valamint Sz. Aladár ököllel több alkalommal arcon ütötte. A bántalmazás során a sértett nyolc napon belül gyógyuló könnyű sérüléseket szenvedett.



A férfi pénz hiányában a követelésüknek nem tudott eleget tenni, ezért elvitték őt Keszthelyre az édesanyjához, hogy tőle kérje el a szükséges összeget. Mivel ez nem vezetett eredményre, Hévízre szállították, de itt sem sikerült a pénzt megszerezni. Ezután a férfit Keszthelyre vitték vissza, ott engedték el azzal, hogy tíz napot adnak a pénz megszerzésére.

Ugyanez a két ember másnap Hegyeshalomra utazott, ahol egy nőt fenyegettek meg. Azt mondták a hölgynek, hogy egy külföldi férfi kérése volt, hogy őt és lányát bántalmazzák, de amennyiben adnak nekik pénzt, úgy a külföldi férfit „intéztetik el”.

A rendőrök H. Gábort, valamint Sz. Aladárt elfogták, majd őrizetbe vették és gyanúsítottként hallgatták ki őket. Ezt követően a két férfit a Marcali Járásbíróság előzetes letartóztatásba helyezte.

A rendőrség az eljárást a napokban fejezte be, és a nyomozás során keletkezett iratokat vádemelési javaslattal megküldte a Marcali Járási Ügyészség részére.

Címkék: zsarol, áldozat, ver, fenyeget, pénz, kék hírek