Egy 60 négyzetméteres garázs teljes terjedelmében égett csütörtökön este Viszen, a tűzoltók nagy erőkkel vonultak a helyszínre - tudósít az esetről a somogyi katasztrófavédők weboldala.

- képünk illusztráció -

A Balatonboglári Önkormányzati Tűzoltóság és a Siófoki Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság egységei két vízsugárral kezdték meg tűz oltását. A József Attila utcában mintegy másfél óra alatt sikerült megfékezni a lángok továbbterjedését. Az oltási munkálatokban négy fővel részt vett a Látrányi Önkéntes Tűzoltó Egyesület is.

A tűz egy melléképület alsó szintjén található garázsban pusztított, amelyet műhelyként is használt a tulajdonos. A tűz vélelmezetten az épületben végzett munkálatok során keletkezett.

A tűz a gyors beavatkozásnak köszönhetően az épület alatti pincét és a tetőtérben lévő lakóteret nem érintette, ám a füst elárasztotta a helyiségeket, ezért a beavatkozó egységek átszellőztették a tetőteret is. A tűzeset során károsodott az épület földszinti része és a benne tárolt gépek, szerszámok, eszközök.

Az utómunkálatok során a tűzoltók hőkamerával átvizsgálták a területet a visszagyulladás elkerülése érdekében. Az eset során személyi sérülés nem történt.

Címkék: garázs, riaszt, ég, tűz, láng, kék hírek