Pár hete számoltunk be egy esetről, amikor somogyi tolvajok loptak és csaltak Dombóvár környékén, azzal a trükkel, hogy felváltatják pénzüket, majd míg a háziak nem figyelnek lenyúlják elspájzolt pénzüket. A tetteseket akkor elfogták, és előzetes letartóztatásba helyezték.

Most egy ehhez kísértetiesen hasonló esetről számolt be olvasónk, akinek rokonát Görgetegen fosztották ki.

Egy göndör hajú és egy baseball sapkás férfi csöngetett be a múlt héten az egyik egyedül élő nyugdíjas házába , azzal az indokkal, hogy 10 ezer forinttal tartoznak a hölgy fiának, azonban csak  20 ezresük van, ezért szeretnék azt felváltatni. Az asszony ugyan furcsállta a dolgot, de úgy gondolta, biztos igazat mondanak. Amíg segített az apróra váltásban, az egyik férfi kifigyelte, hol tartja a pénzt, majd amíg társa elterelte a nő figyelmét, zsebrevágta az összekuporgatott összeget, majd bepattantak fehér furgonjukba és elhajtottak a helyszínről.

A hölgy nem sokkal később vette csak észre, hogy eltűnt a nyugdíja. Azóta is fél egyedül otthon lenni, ugyanis attól tart, hogy a tettesek vérszemet kaptak, és máskor is visszatérnek hozzá.

A falubelieket is megdöbbentették a történteken, többen attól félnek, hogy legközelebb trükkök helyett már erőszakkal veszik el otthon tárolt pénzüket.

Úgy tudjuk: az utóbbi időszakban Barcson is hasonló módszerekkel fosztottak ki egy nyugdíjast. Az eset kapcsán megkerestük a rendőrséget is, akik megerősítették információnkat, és annyit elárultak: mindkét esetben lopás miatt indítottak eljárást ismeretlen tettesek ellen.

Címkék: lenyúl, kifoszt, nyugdíjas, pénz, tolvaj, kék hírek