katvéd pintér


„Önök adják az elhivatottságot, az elkötelezettséget, a felelősségtudatot, a tudást és a bátorságot. A kormány, mi adjuk hozzá a jogszabályi hátteret, az anyagi-technikai feltételeket, és a szervezeti felépítést. A szervezeti felépítést, amely biztosítja azt, hogy minden időben, minden körülmények között gyorsan, hatékonyan, megfelelő mennyiségű technikai eszköz és megfelelő létszám legyen az adott bajba jutott területen.” - ezt mondta Pintér Sándor, belügyminiszter az ünnepélyes gépjármű átadáson, ahol dr. Horváth Jenő tűzoltó ezredes vette át a tárcavezetőtől a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója legújabb járművét.

A katasztrófavédelem új arculatát is tükröző Skoda Yeti 110 lóerős, négykerék-meghajtású, amelyet hatósági feladatokhoz, sportrendezvények biztosításához, üzemi munkához, tűz-és baleset megelőzéshez használhatnak a tűzoltók.

Dr. Pintér Sándor belügyminiszter összesen harminc összkerékmeghajtású személygépkocsit, hat felújított tűzoltógépjárművet, öt mobil sugárfelderítő gépjárművet, egy lánctalpas járművet és négy speciális gépjárművet adott át ünnepélyes keretek közt. A járművek az élet- és vagyonmentésen kívül a létfontosságú infrastruktúrákkal kapcsolatos balesetek esetén is bevethetők.

katvéd autók


Az eredményesen pályázó 367 önkéntes tűzoltó egyesület a rendelkezésre álló összegből üzemanyag-támogatást, felújított légzőkészülékeket, tűzoltótechnikai és egyéni védőeszközöket (például tömlőket, kombinált sugárcsöveket, szikracsapókat, kézi baltákat, puttonyfecskendőket, keresőlámpákat stb.), kézi és mobil EDR-rádiókat kapnak.

Ezeket – a több mint hét millió forint összértékű - eszközöket a Somogy megyei egyesületek nevében Heizler György, a Somogy Megyei Tűzoltószövetség elnöke vette át a belügyminisztertől. Emellett különféle tanfolyamokra is jut pénz, a pályázati keretből az önkéntesek közül többen részt vehetnek azon a közlekedéspszichológiai vizsgálaton is, amely ahhoz szükséges, hogy megkülönböztető jelzést használó gépjárművet vezethessenek.

forrás: somogy.katasztrofavedelem.hu, fotó: Jóri András - BM OKF

Címkék: védő, jármű, katasztrófa, tűzoltó, autó, kék hírek