Csak déli 12 után szállt fel az éjszakai köd Kaposváron és környékén. Több baleset is volt ezért az utakon. A hőmérséklet is fagypont környékén alakult, ezért az utak sokfelé csúsztak. A látási viszonyok a következő napokban sem javulnak, holnap lesznek olyan területek a megyében, ahol egész nap megmaradhat a köd.

Törött tengellyel a szántóföldön landolt egy traktor, miután egy autós hátulról belerohant az úton kedden este. Úgy tudjuk, hogy az autó vezetője nem a látási viszonyoknak megfelelően vezetett, ezért későn vette észre a traktort.

A kocsi sofőrjének óriási szerencséje volt. A traktor ugyanis ekét húzott, az egyik vas pedig az autó ablakába fúródott. Csak a szerencsén múlt, hogy a sofőr karcolás nélkül megúszta a balesetet. A traktoros azonban súlyosan megsérült.

Egy mernyei garázsban kötött ki ma délelőtt egy autós, bár nem a sajátjában. A balesetet a Volkswagen sofőrje okozta. Úgy tudjuk, hogy a balra kanyaradó terepjárót szerette volna megelőzni, de nem vette észre, hogy az indexel, ezért oldalról nekihajtott, majd egy ház udvarában landolt.

Még a délelőtti órákban is óriási volt a köd Kaposváron és környékén. Az autósok sok helyen szinte csak araszolva tudtak haladni.

- Ma nagyon ködös volt, ilyenkor mindig használom az első ködfényszórót illetve a hátsó ködlámpát. Óvatosabban vezetek, jobban tolerálom az úton a gépjárművezető társaimat, nagyobb távolságot tartok, követési távolságot - válaszolta nekünk Tóth Gábor.

A települések határában déli 12 órakor még alig szállt fel a sűrű köd, az autósoknak így nagyon óvatosan kellett közlekedniük, a látótávolság ugyanis 50 és 100 méter között volt.

Az időjárás a következő napokban sem javul, sőt. Holnap lesznek olyan területek a megyében, ahol az éjszakai köd egész nap megmaradhat. A hőmérséklet is fagypont környékén alakul, ezért az utak is csúszósak lesznek.

Nézze meg videónkat a témába:

Címkék: zúztak, törtek, köd, baleset, somogy, kék hírek