IMG_0800.JPG


A Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Somogy Megyei Igazgatósága közös ellenőrzést tartott ma, hogy felmérjék milyen állapotban vannak a hóeltakarító eszközök.

A katasztrófavédelem szakemberei ellenőrizték a technikai eszközök téli üzemmódra való átállását, úgymint a gépjárművek műszaki állapotát, speciális adaptereik és felszereléseik üzemképes állapotát. Ezeken kívül vizsgálták a raktáron lévő síkosság-mentesítő anyagok meglétét és mennyiségét.

IMG_0808.JPG

Németh Zsolt, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Somogy megyei igazgatója elmondta: mintegy 50 saját gépet azonnal, és amennyiben 15 centimétert meghaladja a lehullott hó mennyisége, akkor több mint 120 bérelt járművet képes megmozgatni a társaság az úthálózat megtisztítására.

IMG_0803.JPG


A sajtó képviselőinek jelenlétében megtartott ellenőrzés során a katasztrófavédelem munkatársai megállapították, hogy a rendelkezésre álló gépjárművek és eszközök üzembiztonsága megfelelő, szükség esetén azonnal bevethetők a hóeltakarító munkálatokra.

Címkék: felkészültek, közút, szél, tél, , 2013, kék hírek