Gyerek bántalmazás

Gyermekei értelmi fejlődését is veszélyeztette a férfi, aki megszegte a távoltartás szabályait, és a család szeme láttára verte meg feleségét. A bíróság ezért előzetes letartóztatásba helyezte - tudta meg a KaposPont a Somogy Megye Rendőrfőkapitányságtól.

Mint arról korábban beszámoltunk: szombat este kétségbeesett segélyhívás érkezett a rendőrségre, amiben egy kisgyerek bemutatkozott, egy utca, házszám bemondása után pedig elmondta a rendőröknek, hogy édesapja meg akarja verni édesanyját. A beszélgetés során a háttérben veszekedéshez hasonló hangok hallatszottak. Majd a kisgyerek kétségbeesetten újra beleszólt a telefonba: "Segítség, jöjjenek gyorsan!".

A zsaruk több alkalommal próbálták visszahívni a számot, eleinte kicsengett, de nem vette fel senki, majd később már csak üzenetrögzítő jelentkezett. Az ügyeletes tisztek és tiszthelyettesek az Integrált Portál Alapú Lekérdező Rendszerben rövid idő alatt megtalálták a balatonboglári címet, amely egyezett a telefonba megadottakkal.

A járőrök azonnal a megadott címre indultak, ahol még tartott családi veszekedés. Mint kiderült az apa a család szeme láttára bántalmazta a gyermek édesanyját, aki attól félt, édesapja őt is és testvéreit is bántani fogja, ezért kérte a segítséget. Az apát előállították a Fonyódi Rendőrkapitányságra és az édesanya kérésére vele szemben ideiglenes megelőző távoltartó határozatot hoztak.

A rendőrség kezdeményezte a férfi előzetes letartóztatását, amit a Kaposvári Járásbíróság tegnap jogosnak talált és elrendelt.

Címkék: retteg, apa, ver, kisfiú, előzetes, gyerek, kék hírek