dscf0675.jpg


A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának munkatársai is csatlakoznak az Országos Balesetmegelőzési Bizottság által indított „Látni és látszani” elnevezésű kampányhoz.

A főként az autósokat érintő fokozott ellenőrzés országszerte 2013. december 15-ig tart. Az akció időtartama alatt – az ahhoz csatlakozott szervizek és optikákkal együtt – ingyen felmérik autónk állapotát, valamint részt vehetünk látásvizsgálaton is.

dscf0681.jpg


De nem csak ezekre figyel oda a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság, ugyanis egyre közelebb az igazi téli időjárás, amire nem árt autónkat is felkészíteni. Ezért a Somogy Megyei Kormány Hivatal Közlekedési Felügyelőség munkatársaival együttműködve fokozott figyelmet fordítanak arra is, hogy a gépjárművek a téli útviszonyoknak megfelelően vegyenek részt a közúti forgalomban. Többek között ellenőrzik a gumiabroncsok profilmélységét és a hűtőfolyadék fagyállóságát, így segítve a balesetmentes közlekedést.

dscf0680.jpg


A fokozott ellenőrzés időtartama alatt azok a gépjárművezetők, akik járművüket megfelelően felkészítették a téli közlekedésre, a kaposvári rendőröktől jégkaparót kapnak ajándékba.

Címkék: látszódni, és, látni, ellenőrzések, rendőrségi, kék hírek