útlezárás Fonyódon

13.40

Stábunk a helyszínen tartózkodik, valószínűleg ők voltak az utolsók akiket a területre még beengedtek. Riporterünk szerint folyamatosan hallani, ahogy recsegnek ropognak a fák, valószínűleg ki fognak dőlni. Jelenleg az ilyenkor illetékes pécsi bányakapitányra várnak, hogy eldöntse, mi legyen a löszfal sorsa.

fotó 1.JPG

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a csapadék miatt megindult magaspart veszélyezteti a közlekedés biztonságát. A hatóságok ezért Fonyód (148 + 100 kilométerszelvény) és Alsóbélatelep (150 + 700  kilométerszelvény) közötti útszakaszt lezárták.

fotó 5.JPG

A rendőrség a helyszínt biztosítja és az arra közlekedőket visszafordítja a Bartók Béla utca, Szent István utca, Turul utca irányába. A Közútkezelő Nonpofit Zrt. a lezárásra vonatkozóan jelzőtáblákat helyezett ki.

fotó 4.JPG

Legutóbb a nyáron kellett lezárni az érintett útszakaszt. Igaz, szeptember közepén arról is tudósítottunk, hogy megújítják a balesetveszélyes fonyódi löszfalat, így az nem omlik tovább.

A fonyódi magas partfal mentén bekövetkezett földcsuszamlás kapcsán a katasztrófavédelem soron kívüli helyszíni szemlét rendelt el, amelybe geológus szakértőt is bevontak.


Fotógalériánk fényképeit a Fonyód Média készítetteFotógalériánk fényképeit a Fonyód Média készítetteFotógalériánk fényképeit a Fonyód Média készítetteFotógalériánk fényképeit a Fonyód Média készítetteFotógalériánk fényképeit a Fonyód Média készítetteFotógalériánk fényképeit a Fonyód Média készítetteFotógalériánk fényképeit a Fonyód Média készítetteFotógalériánk fényképeit a Fonyód Média készítetteFotógalériánk fényképeit a Fonyód Média készítette
Fotógalériánk fényképeit a Fonyód Média készítette
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Címkék: lösz, 7-.es, szakasz, lezár, veszély, Fonyód, baleset, kék hírek