Három fővel indultak Hollandiába, a tilburgi tűzoltóságra a Kötél Egyesület tagjai pénteken, hogy az ottani lánglovagok által összegyűjtott, és támogatásként felajánlott védőfelszereléseket hazahozzák. Az út azonban keserű fordulatot vett:

- Éjjel 2 órára a helyszínre érve az egyirányú út jobb oldalán szabályosan kijelölt parkolóba leálltunk, és úgy döntöttünk, hogy az autóban pihenünk reggelig, hiszen 8-ra volt megbeszélve az átadás- átvétel. Röviddel később nagy sebességgel egy tudatmódosító szer hatása alatt álló fiatalok elvesztették uralmukat a jármű felett és hátulról az egyesület autójában landoltak. Az ütközés erejéből adódóan a kisbusz kb. 6-7 métert előreröpült, Én a tehetetlenségi faktorból adódóan a hátsó jobb oldali ajtót kiszakítottam és az utcán ébredtem hálózsákomban a sisakom és a többi poggyász mellett. Az egyik személy előreröpült, a másik a két ülés közé esett. Mindhárman horzsolásokkal és kisebb zúzódásokkal megúsztuk - foglalta össze a történteket a KÖTÉL Speciális Mentőszolgálat elnöke, Bodó László.

A balesetet okozó autó sofőrje a karambol után elmenekült, a helyi rendőrök azonban nem sokkal később elfogták, és visszavitték a helyszínre.

Az egyesület egyelőre nem tudja, hogy mikor és miből lesz ismét egy hasonló állapotú és korú járművük. Az összetört autó hazaszállítási költsége ugyanis tetemes összegbe kerül.

4 éve már történt hasonló baleset az egyesület tagjaival. Akkor egy ittas sofőr hajtott bele az álló autójukba.

Aki segíteni szeretne az életmentőknek, a hivatalos Facebook oldalukon tudja felvenni velük a kapcsolatot.

Nézze meg a helyszíni képeket:

 


Fotók: Kötél EgyesületFotók: Kötél EgyesületFotók: Kötél EgyesületFotók: Kötél Egyesület
Fotók: Kötél Egyesület
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Címkék: kötél, egyesület, fotó, karambol, baleset, kék hírek