Csoportosan elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat három ádándi férfi ellen a Kaposvári Nyomozó Ügyészség. A vádlottak 2013. augusztus 3-án éjszaka az ádándi falunapon szórakoztak, szeszes italt fogyasztottak. Ott tartózkodott a betegállományban lévő és a rendezvényen magánemberként résztvevő körzeti megbízott sértett is, aki korábban rendőrként intézkedett egyikükkel szemben.

Emiatt a férfi szidni kezdte a rendőrt, két barátjával együtt rátámadtak. Megpróbáltak a közelébe férkőzni, magukhoz rántani, miközben lökdösték. A dulakodás során ketten megpróbálták megütni a hasán, a harmadik a füle mögött meg is ütötte és megkarmolta a sértettet. A rendőr segítségére sietett egy férfi, akit a vádlottak közösen többször fejen és állon ütöttek, és a sörpadok közé lökték.

Ezután a vádlottak ismét a rendőrre támadtak, aki a földre esett, miközben tovább bántalmazták. A verést a helyszínre érkező további személyek akadályozták meg, majd miután a vádlottak értesültek arról, hogy a rendőrséget hívta egy polgárőr, ketten a helyszínről elmenekültek, a harmadikat egy a helyszínre érkező rendőr elfogta. A rendőr sértett a bántalmazás miatt 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A vádlottak előzetes letartóztatásban vannak, a nyomozó ügyészség a vádlottakkal szemben végrehajtandó szabadságvesztés és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt.

Címkék: Ádánd, falunap, hivatal, vád, rendőr, kék hírek