img_2250.jpg

A szinte teljesen kihalt épületben csak a tárgyalóterem előtti folyosón van tobzódás. Kamerák és mikrofonok. A média képviselői feszült figyelemmel várják a vádlott, Ny. Zoltán érkezését.

Először Bíró Péter kirendelt ügyvéd jelenik meg, meglepően vidám hangulatban. Pár mondatban nyilatkozik a tárgyalást megelőző utolsó percekben.

img_2232.jpg

- Védencemet megilleti az ártatlanság vélelme. Az először felhozott vádakat első körben elismerte, azaz az életveszélyt okozó, majd súlyosra pontosított testi sértést. Együttműködött a nyomozó hatósággal, volt olyan vádpont, amit beismert, minden további vádat azonban tagad – tájékoztatja a az ügyvéd a média képviselőit.

Ny. Zoltánt bilincsben kísérik az épületbe. Mivel korábban érkezik, mint kellene, először az előállítóba viszik, ahol a kamerák kereszttüze elől azonnal az ajtó mögé lép. Így szinte lehetetlen a felvételek készítése. Az egyik börtönőr azonban megunja, és kitárja az ajtót.

img_2267.jpg

- Nem akarom, hogy kamerával vegyék az arcom – csattan fel azonnal a vádlott.

Az őrt azonban nem hatja meg: - Most legye arra büszke, amit csinál – szól vissza Zoltánnak, aki azonban magabiztosan rákontrázik: - Erre legyek büszke? - hangzik a fellengzős válasz.

img_2262.jpg

Eközben a kirendelt ügyvéd is megérkezik, aki odalép védencéhez, hogy tájékoztassa jogairól, Zoltán rögtön a takarásába lép. Némán bólogatva hallgat, egyedül a jelenlevő média miatt méltatlankodik.

img_2272.jpg


Nem telik sok idő a várakozással, percek múlva már hozzák Ny. Zoltánt a tárgyalóterembe. Magabiztosan érkezik, az arcán sem megbánás, sem szégyenérzet nyomai nem fedezhetőek fel. Az őt kísérő börtönőrök és a vádlott közt egyértelmű a feszültség.

img_2284.jpg

A kis tárgyalóban nehezen férünk el. A kamerák kereszttüzében ekkor vehetünk észre először idegességet a férfi mozdulatain. Ny. Zoltán megszólalást kér, de a bíró rendre inti. Egy túlbuzgó operatőr kolléga a vádlott mellé üll, az ítész azonban nem nézi jó szemmel: - Megengedtem, hogy leüljön a vádlottak padjára? - teszi fel a rosszalló kérdést.

img_2299.jpg


A bíró kérdésére Ny. Zoltán határozottan kijelenti, hogy nem engedélyezi, hogy az arcát bármilyen média megmutassa. Erkölcsi okokra hivatkozva zárt tárgyalást rendelnek el, mindössze pár percnyi vágóképezést engedélyeznek a teremben, majd mindenkinek távoznia kell.

img_2307.jpg


Miközben belekezdenek a tárgyalásba, a Kaposvári Törvényszék sajtószóvivője rögtönzött sajtótájékoztatót tart. Megtudjuk: a tárgyalás első körben két napig tart, zárt ajtók mögött. Az ítélethirdetés azonban már mindenképp nyilvános lesz. Hozzáteszi: a sértett a mostani tárgyaláson biztosan nem fog megjelenni, az okát nem mondják el. Később azonban egyik forrásunktól megtudjuk: Páva Zsolt lánya külföldi tanulmányúton tartózkodik.

img_2309.jpg

- Bár lehetséges, hogy egyáltalán ne jelenjen meg a tárgyalás során, ez ritka – mondja Vadócz Attila. Hozzáteszi: a tárgyaláson a szakértőkön kívül több tanút is meghallgatnak. Pontos számuk és kilétük nem nyilvános.

img_2310.jpg


A szóvivő szerint nehéz előre megítélni, hogy milyen ítélet várható az ügyben, ugyanis nem mindegy, hogy a régi, vagy az új BTK alapján hoz döntést a bíró. Felsorolta a pontos vádat is: kifosztás, súlyos testi sértés, nemi erőszak, személy szabadság megsértése.

A három csapás törvény értelmében, a támadó Ny.Zoltán akár életfogytiglani büntetést kaphat, már amennyiben jogerősen is elítélik Páva Zsolt lányának brutális megtámadásáért. A törvény kimondja: "az erőszakos bűnelkövetőt harmadik bűncselekménye után köteles a bíróság életfogytiglanra ítélni."

img_2303.jpg


Mint arról korábban beszámoltunk: Páva Zsolt lánya egy egyetemi rendezvényen szórakozott a barátaival. Gyalog indult haza, ami, mint kiderült, rossz választás volt. Ny. Zoltán hajnalban a nyílt utcán támadta meg. A tárgyalási jegyzéket idézve: "A 23 éves vádlott 2013. április 5-ére virradó éjszaka Pécsen megtámadta a sértettet, őt durván bántalmazta annak érdekében, hogy közösüljön vele, közben a sértettől pénzt is vett el."

Úgy tudjuk, a holnapi tárgyalás után az ügyet decemberben folytatják.

Nézze meg teljes galériánkat:


FotókFotókFotókFotókFotókFotókFotókFotókFotókFotókFotókFotókFotókFotókFotókFotókFotókFotókFotókFotókFotókFotók
Fotók
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Nézze meg videós összefoglalónkat:

 

 

Címkék: zsolt, páva, nyerges, tárgyalás, erőszak, kék hírek