Most a nagyszülők vigyáznak unokájukra, a bajba jutott házaspár hat éves kislányára. A szülők ugyanis jelenleg a kórházban fekszenek. A hétvégén gombát ettek, véletlenül gyilkos galócát is. A családhoz először a háziorvost riasztották, aki azonnal mérgezésre gyanakodott.

Dr. Szűcs Balázs azt mondja: az étel, amit látott elég ijesztően nézett ki. Szerinte nem volt kérdéses, hogy a két napja elfogyasztott gomba miatt - intézeti ellátást kérve - be kell utalnia őket a kórházba.

Úgy tudjuk: a fiatal házaspár vérátömlesztést kapott és elképzelhető, hogy új májra is szükségük lesz. Az életveszélyen egyelőre nincsenek túl. A nagypapa, Jakab János szerint az orvos megmondta a fiataloknak szemtől-szembe, hogy mi várható. Ők is fel vannak készülve a legrosszabbakra.

A nagymama, Jakab Jánosné könnyeivel küszködve nyilatkozott stábunknak: "Itt a két gyerek, és anyjuk meg az apjuk ott van. Mi csak egyszerű nagyszülők vagyunk és látják, hogy én is hogyan vagyok. Tolókocsiban hetedik éve.

A gombaszakértő mindenkit figyelmeztet: a gallérra és a bocskorra kell a leginkább figyelni, így lehet megkülönböztetni a mérgezőt az ehető gombától. Fodor István azt javasolja: ha valaki ismeretlen gombát szed, azt minden esetben különítse el a többitől.

Szerettük volna a legfrissebb információkat közölni a házaspár állapotáról, de a kaposvári kórház elutasította kérésünket arra hivatkozva, hogy ahhoz a betegek nem járulnak hozzá.

Videós összeállításunkért kattintson az alábbi képre!

 

 

Címkék: galóca, életveszély, mérgez, gyilkos, gomba, kék hírek