Dr. Pintér Sándor Magyarország belügyminisztere október elsejei hatállyal tűzoltó századossá nevezte ki Róth Zoltánt, egyben Dr. Bakondi György tűzoltó altábornagy országos katasztrófavédelmi főigazgató kinevezte a Kaposvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság parancsnokának. A parancsokat Poczok István tűzoltó alezredes, a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság humán szolgálatvezetője ismertette a felsorakozott állománnyal.

A parancsismertetést követően Dr. Horváth Jenő tűzoltó ezredes megyei katasztrófavédelmi igazgató elmondta a jelenlévőknek, hogy a parancsnokváltás tervezett volt, ezáltal az állományt régóta közvetlenül ismerő, jelentős szakmai tapasztalattal rendelkező személy került a kaposvári tűzoltóság élére. Végül az igazgató közölte az elvárásait az új parancsnok és az állomány munkáját illetően.

A kaposvári tűzoltóság korábbi parancsnoka Vágvölgyi Balázs tűzoltó őrnagy a továbbiakban a megyei katasztrófavédelmi igazgatóságon teljesít szolgálatot.

Róth Zoltán 1998. március 1-jén áll beKaposvár Megyei Jogú Város Önkormányzata Hivatásos Tűzoltósága tiszthelyettesi állományába, ahol beosztott tűzoltóként kezdte pályafutását. Szakmai ismereteit folyamatosan fejlesztette, tűzoltói gyakorlatot szerzett. Saját elhatározásból kezdett szakirányú felsőfokú tanulmányait 2013-ban sikeresen befejezte. A vezetői gyakorlatát megbízott szolgálatparancsnoki beosztásban, majd tűzoltósági felügyelőként szerezte. A Magyar Rendvédelmi Kar Somogy és Zala megyei képviselője.

Címkék: róth, kinevezés, parancsnok, tűzoltó, somogy, kék hírek