tárgyalás2


V. Andrea azok után ölte meg magát, hogy az ügyészség ismertette az ügy vádiratát, őt pedig tanúként idézték a gyerekgyilkosság büntetőperére - írja a Bors.hu.

A nő azonban még azelőtt véget vetett az életének, mielőtt a nyílvánosság elé állt volna. Ugyanis önmagát hibáztatta azért, mert Kertész Józsefet bemutatta a vele egy hitet gyakorló P. Erikának. A Bors.hu forrása szerint azt gondolta a nő, hogy ha a két embert nem ismerteti össze, a kisfiúnak sem kellett volna meghalnia.

Korábban a KaposPont is beszámolt róla, hogy V. Andrea utolsó vallomásában azt állította - amelyet halála után olvastak fel a bíróságon - Bencét megszállta az ördög. Ezért amikor találkozott vele imákat olvasott rá. A ceremóniától a gyermek napokig rosszul volt, feje pedig rettentően megfájdult. Ezt Andrea az ördögűzés sikereként értelmezte. Vallomásából az is kiderült, hogy P. Erika szerint Bence ártó kisugárzása miatt lett beteg saját fia. A harmadrendű vádlott egyébként többször is panaszkodott Andreának, hogy Bence bántja fiát, és ő szenved ettől.

Mint ismert: tényleges életfogytiglanra ítélték a Szita Bence gyilkosság mindhárom vádlottját a Kaposvári Törvényszéken elsőfokon. Előre kitervelten, nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, 14. életévét be nem töltött személy ellen elkövetett emberölésért.

A másodfokú eljárás a Pécsi Ítélőtábla tanácsán lesz, pontos dátumot egyelőre nem tudni, csak annyit, hogy az idén már nem kerül sor a folytatásra.

Címkék: bence, öngyilkosság, tanú, gyilkosság, szita, kék hírek