Nyerges Zoltán

Április elején érte brutális támadás Páva Zsolt pécsi polgármester lányát Pécsen. Éjszaka tartott hazafelé, amikor egy férfi követte, és megtámadta.

Eleinte beszélgetni próbált áldozatával, sikertelenül, végül erőszakoskodni kezdett vele. Nem kímélte: arccsontját, orrát eltörte, szétszaggatta ruháit. A lány mindezek ellenére el tudott menekülni. Később kórházban is kellett kezelni a sérülései miatt.

A rendőrség a támadás után hajtóvadászatot indított a tettes után. A 23 éves Ny. Zoltán több mint egy héten át bujkált a városban, végül feladta magát. Vádat emeltek ellene kifosztásért és súlyos testi sértésért. Korábban is volt hasonló ügye, egy másik lány megtámadásáért elítélték, azt a büntetését már leülte.

A Pécsi Járásbíróság azért jelentett be elfogultságot, mert a megtámadott lány édesanyja Pécsett bíróként dolgozik, az ügy így került Kaposvári Járásbíróság elé.

A Kapospont Vadócz Attillától, a Kaposvári Törvényszék sajtószóvivőjétől megtudta: 8-9 tanút hallgatnak majd ki az ügyben a jövő héten. Lehetséges, hogy zárt tárgyalás lesz, mert erre vonatkozó kérelem érkezett a bírósághoz, ezt majd a bíró dönti el, hogy helyt ad-e a kérésnek.


Címkék: Nyerges zoltán, Páva Zsolt, támadás, per, Kaposvár, kék hírek