Bottal üti a nyomát 11 millió forintnak két társasház Kaposváron. A lakók befizették a közösköltséget a ház számlájára, de a bank már nem kapta meg az összeget. A pénzt a korábbi felújítási kölcsön törlesztésére kellett volna befizetni. Emellett még 800 ezer forintnyi közüzemi számla hátralékot is felhalmoztak. Minderről fogalmuk sem volt a lakástulajdonosoknak. A közös képviselő azt mondta: minden rendben van.

Már korábban is gondok voltak a közös képviselővel ebben a társasházban. De a lakók akkor még nem gondolták, hogy ennél is nagyobb baj érheti őket.

Felder Frigyes lakó és egyben önkormányzati képviselő. Ő is, -ahogy a házban mindenki- tavasszal csak annyit tudott meg, hogy néhány részlettel elmaradtak a házfelújítási hitel törleszétésben. Később azonban kiderült, hogy évek óta nem kapott pénzt a bank. Így most már összesen 11 millió forintot követelnek a lakókon. A közös képviselő nem adott magyarázatot, sőt, szerinte minden rendben volt.

Családonként 100-200 ezer forint tűnt el. Ráadásul a korábbi havi legfeljebb 10 ezer forintos törlesztő helyett mostantól körülbelül a dupláját kell fizetniük a lakóknak.

A lakók feljelentést tettek a rendőrségen. Az általunk megkérdezett ügyvéd szerint peres úton még van esély arra, hogy visszakapják a pénzüket, de az sem megy egyik pillanatról a másikra.

Szerettük volna a közös képviselőtől megtudni, hogy neki mi az álláspontja az üggyel kapcsolatban, de nem találtunk otthon senkit sem.

Címkék: költséggel, lelépett, közös, kaposvár, kék hírek