Nagyobb kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat egy hajdúszoboszlói férfi ellen a kaposvári ügyészség. 2011. júniusában elhatározta, hogy gabona fuvarozását vállalja, azonban a szállítmányokat az eredeti célállomás helyett máshová fogja vinni, és azt saját hasznára értékesíteni.

Megkeresett egy árufuvarozással foglalkozó kft-t, és ott magát más személynek kiadva szállító járműveket bérelt. Ezután két osztrák és egy olasz cég sértett tulajdonában lévő kukorica, illetve búza elszállítására hivatkozva megjelent a gabonatároló telephelyeken. A férfit ismeretlenül maradt társa kísérte, aki a kamionjaik rendszámtábláját más járművekről ismeretlen személy által ellopott rendszámtáblákra cserélte.

Bepakolták a terményt, majd társa a telephelyen mérlegjegyet és olyan tartalmú nemzetközi fuvarlevelet állított ki, amelyben valótlanul az állt, hogy a fuvarozó az a személy, akinek a vádlott kiadta magát. miután elhajtottak a gabonával, a társa visszacserélte az eredeti rendszámtáblákat. A gabonát a vádlott ismeretleneknek értékesítette. 3 sértettnek összesen 6 millió 600 ezer forint kárt okozott.

Címkék: gabona, hamis, termény, kamion, csaló, kék hírek