Mezőcsokonyán egy melléképület gyulladt ki a Fő utcában vasárnap hajnalban. A tűz a közeli családi házat is veszélyeztette. A kaposvári tűzoltók három tűzoltógépjárművel vonultak a helyszínre, ahol a  kiérkezésük előtt az ingatlan tulajdonosa az épületet áramtalanította és kihozott egy PB gázpalackot a lakóházból. A tűzoltók csaknem egy óra alatt tudták eloltani az épületet, ahonnan két PB gázpalackot és egy 14 kilogrammos szénsavpalackot is még időben tudtak kimenteni. A palackok felforrósodtak a tűzben, ezért azokat folyamatosan hűteni kellett.

Bálványoson egy családi ház tetőszerkezete kapott lángra vasárnap délelőtt. A Petőfi Sándor utcába két gépjárműfecskendővel és egy vízszállító járművel vonultak ki a tűzoltók, valamint riasztották a katasztrófavédelmi szolgálatot is.

tűz3.JPG


Mire megérkezett a segítség, addigra a tetőszerkezet teljes terjedelmében égett. A lakók egy gázpalackot és értéktárgyakat hoztak ki az épületből, és igyekeztek megfékezni a lángokat egy kerti locsolótömlővel.

tűz2.JPG


A tűzoltók vízsugarakkal azonnal megkezdték az oltást, a közel két órás beavatkozást a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította. A tűz során a födém több helyen átégett és leszakadt, az épület lakhatatlanná vált.

tűz.JPG


Tegnap délután Kaposváron is lángra kapott egy műhely, aminek a tetőszerkezete teljesen leégett. A tulajdonos fia megsérült a tűzben, miközben a lángokat próbálta eloltani. Valószínűleg dohányzás okozta a bajt.

Címkék: védelem, megyei, tűzoltóság, katasztrófa, somogy, kék hírek