Hiába született ugyanis bírósági határozat arról, hogy a kereskedőnek kártalanítást kell fizetni, a cég, amelyet elmarasztalt a bíróság megszűnt. A kereskedő új céget alapított, abba mentette át a pénzét.

Mint arról korábban beszámoltunk: végső elkeseredésében szervezett tüntetést az egyik kaposvári autószalon elé a Csóri család még három hete. Csaknem másfél milliót fizettek itt egy autóért, amely 4 hónap után füstölni kezdett és használhatatlanná vált.

A család bírósághoz fordult, ahol megállapították, hogy az autóban visszatekerték a kilométerórát. A pert meg is nyerték, a kereskedőnek ezért vissza kellene fizetnie a vételárat, de ez a mai napig nem történt meg. A cég ugyanis úgy tudjuk, hogy azóta megszűnt, a vagyont pedig egy másik Kft.-be mentették át.

- Különböző könyvelés, illetve technika ötletek léteznek erre, de hát jogilag ez nyilván csalásnak minősül, tehát akár büntetőjogi következményekkel is járhat - mondta a Somogyi Kereskedelmi és Iparkamara jogtanácsosa, Csapláros Imre.

Karg Ferenc 35 éve működteti ugyanazt a vállalkozását. Azt mondja felháborító, hogy ilyen kereskedők is vannak a piacon.

- Akinek eszébe jut kilométerórát visszatekerni, az megteheti azt is, hogy céget vált, azzal, hogy a felelősséget ott hagyja a régi cégében. A baj az, hogy őt is autókereskedőnek hívják, meg engem is, és én nem szeretném, hogyha egyenlőség jelet tennének az emberek autókereskedő és autókereskedő közé - mondta a Gépjármű-Márkakereskedők Országos Szövetségének tagja, Karg Ferenc.

A hibás autó egyébként még mindig a kereskedés előtt áll. A család pedig csak reménykedhet abban, hogy egyszer visszakapják pénzüket.

- Az, hogy az ember hiába csinálja végig a jogi procedúrát, hiába ítéli meg a Magyar Független Bíróság  azt, hogy igazam van, és ez az ember fizesse ki azt, amivel tartozik, és ezek szerint minden hiábavaló és az embernek az igazságérzetét ez nagyon bántja - árulta el Csóriné Szili Mónika .

Csóriék nem hagyják annyiban a dolgot. További jogi lépéseket tesznek az ügyben. Ha az sem vezet megoldáshoz, országos tüntetési akciót szerveznek.

Nézze meg korábbi videónkat:

 

 

Címkék: visszatekert, kilométer, óra, pénz, autó, kék hírek