A kisalfold.hu információja szerint a balesetben Tapodi Péter, az egyesület klubigazgatója, a női válogatott korábbi másodedzője és Fűzy Ákos vezetőedző hunyt el.

A játékosok közül többen könnyebb, illetve súlyosabb sérüléseket szenvedtek. A katasztrófavédelem Győr-Moson-Sopron megyei szóvivője korábban azt közölte az MTI-vel: személykocsival ütközött egy autóbusz Kapuvár és Vitnyéd között, a balesetben egy ember meghalt, 16 megsérült.

A vezetőedző, Fűzy Ákos végtagleszakadással, kritikus állapotban került a győri kórházba, őt már a helyszínen is újra kellett éleszteni, de annyi vért veszített, hogy a kórházba szállítást követően meghalt.

Dobos Viktória hadnagy tájékoztatása szerint a baleset miatt teljes szélességében lezárták a 85-ös főutat.

győri kosaras buszbaleset

Az MTI Hírcentrum televíziós felvételéről rögzített képen egy oldalára borult, összeroncsolódott autóbusz látható 2013. szeptember 7-én a 85-ös számú főúton, Kapuvár és Vitnyéd között, amely eddig tisztázatlan okból frontálisan összeütközött egy személyautóval, majd az árokba borult.

Az MTI a kisalfold.hu portálra hivatkozva kora este azt írta, hogy Natasa Kovacevicnek, a győri együttes szerb játékosának a lábát amputálni kellett, a kórházban pedig további három sérültet látnak el, de az ő állapotuk nem életveszélyes.

Tapodi Péter korábban a női válogatottnál Rátgéber László szövetségi kapitány mellett másodedző volt, de Győrben vezetőedzőként is dolgozott.

Fűzy hosszú évekig Pécsen dolgozott, előbb Rátgéber László segítője volt, majd már vezetőedzőként 2010-ben bajnokságot nyert a Pécs 2010-zel. Az aranyérem megszerzése után szerződött Győrbe, ahol 2012-ben ért a csúcsra, miután a Magyar Kupát és az NB I-et is megnyerte csapatával. A legutóbbi szezonban mindkét sorozatban ezüstérmes lett irányításával a csapat.

"Ákos 13 évig volt a segédedzőm, és egy évet a válogatottnál is együtt dolgoztunk, Péter pedig három évig volt mellettem a válogatottnál" - nyilatkozta az MTI-nek Rátgéber László. "Olyan, mintha a testvéreimet vesztettem volna el, együtt jártunk nyaralni, teljesen összenőttünk. Nem tudom felfogni ezt a tragédiát."

Borkai Zsolt, Győr polgármestere, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke azt mondta, a városnak és a csapatnak egyaránt nehéz lesz feldolgozni ezt a tragédiát, és őszinte részvétét fejezte ki az elhunytak családtagjainak.

"Két igazi sportembert veszítettünk el, akik egész életükben a jó ügy érdekében, a sport és a tehetség ünnepéért dolgoztak, mindezt magas szakmai színvonalon tették. Sosem felejtjük el őket, hiszen a győri kosárlabdasport legfényesebb sikereit köszönhetjük tevékenységüknek."

győri kosaras buszbaleset

Úgy tudni: a rendőrség időközben kezdeményezte annak a sofőrnek az őrizetbe vételét, aki a karambol okozásával gyanúsítható - közölte a Győr-Moson-Sopron megyei rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese az MTI-vel.

Tóth Gabriella tájékoztatása szerint az autóbusszal ütköző személyautót vezető hetven év körüli férfi ellen a rendőrség halálos tömegszerencsétlenséget okozó közúti baleset gondatlan okozása miatt indít eljárást, egyben kezdeményezi őrizetbe vételét.

forrás: MTI, kisalfold.hu; fotók: MTI Hírcentrum

Címkék: Győr, kosár, meghal, női, tragédia, baleset, kék hírek