A katasztrófavédelem Pest megyei szóvivőjének tájékoztatása szerint egy kamion, három mikrobusz és öt személyautó karambolozott. Spitz Alexandra elmondta, hogy a mikrobuszokban ülők közül hármat és a kamion sofőrjét a Dabasról és Budapestről kiérkező tűzoltóknak ki kellett vágniuk a járművekből. Az MTI fotói szerint a kamion bolgár rendszámú volt.

1.jpg


Nagy Zsófia a sérültekről elmondta, hogy 18-an súlyos, 15-en pedig könnyebb sérülést szenvedtek. A tizenhét autóval és két helikopterrel helyszínre érkező mentők 29 embert vittek kórházba.

Közülök két nő továbbra is életveszélyes állapotban van a Magyar Honvédség Egészségügyi Központjában ápolt négy sérült közül. Ők, túl vannak a stabilizációs műtéteken, jelenleg az intenzív osztályokon kezelik őket. Hasi, illetve lábszárműtéteket hajtottak végre rajtuk, és biztosították a légzésüket, de nincsenek túl az életveszélyen.

2.jpg

A másik két sérültről Zsiros Lajos azt mondta: egyikük könnyű, másikuk súlyos sérüléseket szenvedett, de ők a megfigyelésen kívül nem igényelnek egyéb beavatkozást, "elméletben szállítható állapotban vannak".

Mostanra az is kiderült, hogy három román állampolgár meghalt és 18 megsérült a balesetben. Victor Ponta román miniszterelnök bejelentette, hogy egy kórházi felszereléssel ellátott katonai repülőgép indul orvoscsoporttal kora délután Budapestre, hogy segítséget nyújtsanak a kórházakban ápolt romániai sérültek ellátásában, és lehetővé tegyék hazaszállításukat.

3.jpg


A forgalom azóta már megindult az M5-ös autópálya főváros felé vezető oldalán az ócsai és a gyáli lehajtók között, ahol eddig a rendőrök helyszíneltek a péntek reggeli tömegbaleset miatt - közölte honlapján a rendőrség pénteken délután.

Az Országos Rendőr-főkapitányság a honlapján egyelőre annyit közölt, hogy 5 óra 15 perckor történt a baleset, egyelőre ismeretlen okból az autópálya Budapest felé vezető oldalán, a 24. és a 25. kilométer között. Az érintett szakaszt teljes szélességében lezárták.

Címkék: felé, tömeg, súlyos, budapest, baleset, kék hírek