Trombitás kovács képviselő

Kovács József azt mondta: nem akarta elütni a rendőrt. Sőt, éppen ő az, aki másokat mindig a törvények betartásra buzdított.        

Az ügy tárgyalása ma kezdődött a bíróságon. Kovács József azt mondta: nem akarta elütni a rendőrt, sőt éppen ő az, aki másokat mindig a törvények betartásra buzdított.        

Rövid üldözés után állt be a saját garázsába az egykori képviselő. A rendőr a kocsi elé ugrott, de kénytelen volt ellépni, nehogy elüsse. Közben megsérült a térde. A mobiltelefonos felvételt a járőrtársa készítette. Ezt elemezte ma a szakértő a bíróságon.

A felvételt készítő rendőrnő azt vallotta, hogy többször is felszólították a volt képviselőt, hogy álljon meg, de hiába.   

- Kovács úr elmondta, hogy nem hallotta a szirénát, nem látott minket. Csak látta a Szabolcsot, hogy ott áll a kapu előtt, mégis beállt a garázsba! - mondta az egyik tanu.

Tavaly februárban ugyanez a járőrpáros vette el Kovács József jogosítványát ittas vezetésért (amiért egyébként 150 ezer forintra büntették). Akkor is ellenállt az intézkedésnek, meg kellett bilincselni. A volt képviselő az intézkedés ezért panaszt tett. Szerinte ezután vált személyessé az ügy kettejük között.

- Volt neki oka, hogy üldözzön, utazzon rám. Ezt meg is tette, többször is. Csak a szituációt ezen a napon tudta kialakítani - mondta Kovács József.

Kovács József szerint a rendőrök tőrbe csalták: tudták, hogy a német jogosítványával vezet, mivel elvették tőle a magyart. A szabályok szerint egyébként ezzel sem ülhetett volna volán mögé. Azt mondta: csak azért akart beállni a garázsba, mert a szomszédok előtt szégyellte azt, hogy újra dolga van a rendőrséggel. Az üldözés után telefonon hívta a rendőrkapitányt, hogy tanácsot kérjen.  

- Feldúlt hangon hívott fel, nem tud bemenni az udvarára, nem engedik a rendőrök, megint a Gálosi van ott. Próbáltam megnyugtatni a telefon közben - emlékezett vissza a kaposvári rendőrkapitány, Buzás László.

A rendőrök szerint a volt képviselő a kapcsolataival fenyegette őket.

- Az a rendőr, aki a Kováccsal intézkedni mer, rá fog faragni - mondta a rendőr tanú.

A rendőr, aki a garázskapuban megpróbálta megállítani a kocsit, azóta leszerelt. Ausztráliában keresett új munkát, ezért nem jött el a tárgyalásra. Ítélet később várható, mert helyszíni szemlét akar tartani a bíróság, és bekérték a rendőrkocsi GPS adatait is.

Címkék: nekiszorít, Kovács, garázs, per, rendőr, autó, kék hírek