Mint arról korábban beszámoltunk: márciusban köztes ítélet született a Hubertus perben, melyben a magyar állam annak a privatizációs szerződésnek a megsemmisítés kéri, aminek alapján egy német cég mélyen áron alul jutott hozzá a balatonfenyvesi állami gazdasághoz.

A bíróság akkor elsőfokon megszüntette a Hubertus vadászati, halászati, erdőgazdálkodási jogát a területre, és nem adhatja tovább más bérlőknek a mezőgazdasági területeket. A privatizációs szerződés ugyanis még az akkori jogszabályokkal is ellentétes volt: a vadászatot csakis az állam gyakorolhatta volna.
A Hubertus ügyvédei azonban pécsen fellebbeztek a döntés ellen. A Magyar Állam viszont elfogultságra hivatkozva a Pécsi Ítélőtábla kizárását kérvényezte, ugyanis a testület elnöke a Somogy megyei vadásztársaságban is elnöki tisztséget tölt be, és maga is vadászik.
A kúria a helyt adott a kifogásnak, így a jogerős döntést végül Szegeden hozhatják meg.

A céget annak idején az állam ezért jelentette fel, mert szeretné visszavonatni azt a privatizációs szerződést, amely alapján a Hubertus szerintük mélyen áron alul kapta bérbe az állami területet Balatonfenyvesen: 99 évre évi 80 ezer forintért.

Nézze meg korábbivideóinkat a témában:

 

Címkék: hubertus, szeged, pécs, per, vadász, állam, kaposvár, kék hírek