A Kaposvári Városi Bíróság 2012. novemberében nyilvános tárgyalást tartott, ahol az eljáró bíró az egyik nőt vádlottként hallgatta ki, míg a másik két nő a hallgatóság soraiban egymás mellett foglalt helyet.

Kihallgatás közben kölcsönös szóváltás alakult ki a nők között, ami miatt a vádlottként kihallgatott nő szájon ütötte az egyik ülő nőt. Kölcsönös dulakodás kezdődött, egymás ruháját rángatták, a harmadik nő is bekapcsolódott, és belekapaszkodott a vádlott hajába, megkísérelte megütni, köztük kölcsönös lökdösődés alakult ki.

A nők a tanácselnök bíró felszólítására a magatartásukkal nem hagytak fel, végül a dulakodásnak a tárgyalóterembe érkező rendész vetett végett. A rendész az egyiket a tárgyalóteremből kivezette, de egy másik nő utánament és megkísérelte bántalmazni, azonban a további rendbontást a bírósági rendész megakadályozta.

A vádlottak kihívóan közösségellenes és erőszakos magatartása a bírósági tárgyalást akadályozta. A Kaposvári Nyomozó Ügyészség mindhárom vádlottra nézve végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztés büntetés kiszabását indítványozta, kettejük esetében pártfogó felügyelet elrendelése mellett.

Címkék: vádlott, rendész, verés, bíróság, , kék hírek