A Somogy megyét szombaton elérő, lehűlést kísérő viharos szél több esetben okozott károkat. A katasztrófavédők honlapján közzétett összesítés szerint: hat alkalommal riasztották a tűzoltókat útra dőlt fák és leszakadt faágak eltávolításához.

A hétvégi tűzesetek többnyire kisebb avar és vegetációtüzek voltak, amelyeket rövid időn belül felszámoltak a helyszínre érkező tűzoltó egységek.

 


Kattintson a képre, és nézze meg a fotógalériát!Kattintson a képre, és nézze meg a fotógalériát!Kattintson a képre, és nézze meg a fotógalériát!Kattintson a képre, és nézze meg a fotógalériát!Kattintson a képre, és nézze meg a fotógalériát!Kattintson a képre, és nézze meg a fotógalériát!Kattintson a képre, és nézze meg a fotógalériát!Kattintson a képre, és nézze meg a fotógalériát!Kattintson a képre, és nézze meg a fotógalériát!
Kattintson a képre, és nézze meg a fotógalériát!
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

 

Kiemelkedő eset Enying és Kisgyalán között történt, ahol a tarló kapott lángra vasárnap délután négy órakor. Mivel a tűz a közeli erdősávot is veszélyeztette, ezért a siófoki és a székesfehérvári lánglovagokat is riasztották, akik két gépjárműfecskendővel és két vízszállító járművel vonultak a helyszínre.

A beavatkozó egységek, egy erőgép segítségével fél óra alatt, körülbelül hat hektáron körülhatárolták a tüzet. A tűz oltása és az utómunkálatok egészen az esti órákig tartottak. A gyors beavatkozásnak köszönhetően sikerült megóvni az erdősávot a tűzkártól.

forrás: somogy.katasztrofavedelem.hu

Címkék: katasztrófa, kár, tűzoltó, vihar, Somogy, tűz, kék hírek