vonat baleset

A Mávinform az MTI-vel azt közölte, hogy a baleset miatt a Gyékényes-Pécs vasútvonalon, a két somogyi település között a vasúti közlekedés helyreállításáig vonatpótló autóbuszokkal szállítják az utasokat. Információink szerint 13 óra után nem sokkal helyre állt a rend.

A rendőrség tájékoztatása szerint közigazgatási eljárás keretében vizsgálják a baleset körülményeit. A vizsgálatba a MÁV vasútbiztonsági szervezetét is bevonják - tudta meg a KaposPont a Mávinform sajtóügyeletesétől. Miklós Éva azt is elmondta, hogy a tragédia 11 óra 09 perckor történt, amikor eddig tisztázatlan okokból Barcson a pécsi a sebesvonat elé lépett egy ismeretlen férfi, aki a helyszínen életét vesztette.

A Mávinform kitért arra, hogy a Budapest-Székesfehérvár vasútvonalon ugyancsak a délutáni órákra várható, hogy helyreáll a menetrend szerinti vonatközlekedés. Ezen a vonalon hétfő délelőtt Gárdony és Kápolnásnyék között egy személygépkocsi vezetője a jól működő jelzőberendezés tiltó jelzését figyelmen kívül hagyva a sínekre hajtott és a Szombathelyre tartó vonattal ütközött. A rendőrség korábbi tájékoztatása szerint a vonat leszakította az autó elejét. A gépkocsiban ketten utaztak, de egyikük sem sérült meg.

forrás: MTI, Mávinform

Címkék: áldozat, gázol, Barcs, vonat, halál, kék hírek