Egyre nagyobb a torlódás a Balatonnál. Kora reggel Zamárdiban történt egy halálos baleset, emiatt a 7-es úz érintett szakaszán teljes az útzár. Pár perccel ezelőtt pedig egyik olvasónk azzal kereste meg szerkesztőségünket, hogy a Kőröshegyi völgyhídnál is terelik a forgalmat.

A KaposPont megtudta, hogy a viadukton ma hajnali három óra körül, egy Nagykanizsa irányába tartó teherautó defektet kapott. A gumiabroncs darabkái az úton szétszóródtak, több autó át is hajtott rajtuk. Mivel ez balesetveszélyes, a helyszínre érkezett egy útkarbantartó brigád. Az ő autójukba rohant bele hátulról egy másik, úgy hogy közben elütötte az egyik közelben dolgozó munkást is. Az ütközés miatt az utat takarítók gépkocsija kigyulladt, a balesetet szenvedett férfit súlyos sérülésekkel szállították kórházba.

völgyhidas baleset_0807

Időközben a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatását is megkaptuk az esetről. Ők az eset leírása mellett, a műszaki mentés és a karbantartási munkálatok idejére tartó útlezárásról, illetve várható torlódásról tudósítanak.

FRISSÍTVE 8.42.: Az útzárat, a teljes terelést feloldották. Információink szerint azonban a helyszínen az útburkolat annyira megégett, hogy annak cseréje akár több hétig is eltarthat, ezért feltehetően addig le lesz zárva a belső sáv.

FRISSÍTVE: 11.39.: Bényi Gyöngyi, az autópálya-kezelő szóvivője az MTI megkeresésére azt mondta, a kiégett útellenőri autó alatt megégett az útburkolat, amelyre nem lehet forgalmat engedni. A hibát valószínűleg burkolatcserével javítják ki, ezt terveztetni kell - mondta, hozzátéve: jelenleg a kárfelmérés zajlik, pontosabb információkat ez után lehet mondani.

Címkék: Völgyhíd, útzár, kigyullad, munkás, sérül, baleset, kék hírek