Az Állami Autópálya Kezelő Zrt. tájékoztatása szerint a kárfelmérést követően lehet pontosan megmondani, hogy mennyi ideig kell zárva tartani az útpálya egy részét a Kőröshegyi Völgyhídon az M7-es autópálya Letenye felé tartó oldalán.

Amint arról a KaposPont beszámolt: a hídon egy teherautó defektet kapott szerda hajnalban, ennek következtében gumiabroncsdarabok szóródtak szét az úttesten. Az út megtisztítására kiérkező útellenőr kocsijába eddig tisztázatlan körülmények között belehajtott egy román rendszámú kamion, s elsodorta a gépkocsi előtt tartózkodó ellenőrt. Az ellenőr súlyosan megsérült, a kocsija pedig kigyulladt.

völgyhidas baleset_0807

Méhes Dóra, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-nek azt mondta, az úttest szükségessé vált javítása miatt várhatóan egy hónapig marad a félpályás lezárás, így a forgalom csak a külső sávban haladhat.

Bényi Gyöngyi, az autópálya-kezelő szóvivője az MTI megkeresésére azt mondta, a kiégett útellenőri autó alatt megégett az útburkolat, amelyre nem lehet forgalmat engedni. A hibát valószínűleg burkolatcserével javítják ki, ezt terveztetni kell - mondta, hozzátéve: jelenleg a kárfelmérés zajlik, pontosabb információkat ez után lehet mondani.

forrás: MTI, KaposPont archív

Címkék: Völgyhíd, kigyullad, munkás, útzár, lezár, sérül, baleset, kék hírek