Katasztrófavédők razziáztak kedden az M7-es autópálya Somogy megyei szakaszán.

Az akcióban az összes hatóság részt vett. A katasztrófavédelmi kirendeltségek iparbiztonsági felügyelői , a Katasztrófavédelmi Mobil Labor szolgálat bevonásával kivezették és ellenőrizték az autópályán közlekedő valamennyi veszélyes árut szállító járművet az M7-es autópálya teljes Somogy megyei szakaszán.

Az autópálya táskai pihenőjében a rendőrség és a Somogy Megyei Kormányhivatal Közlekedési Felügyelősége közösen ellenőrizte a veszélyes áruk közúti szállítását is, valamint a vezetési és pihenőidők betartását. Eközben az adóhatóság további két ellenőrzési ponton  vizsgálta az autósokat.

A hat órán át tartó razzia alatt 13 járművet ellenőriztek a katasztrófavédelem szakemberei, ebből 2 esetben szabálytalanságot is találtak.

Az egyik teherautó fuvarokmányai hibásan voltak kitöltve, a másik járműben pedig az előírtnál kevesebb tűzoltókészüléket találtak.

A Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság mindkét szabálytalankodóval szemben közigazgatási eljárást indít - tudtuk meg a katasztrófavédők sajtóosztályától.

Címkék: kipakol, védő, katasztrófa, kamion, razzia, kék hírek