A hétvégén elhunyt fiatal férfi ügyében az Interpol segítségével a Lanaken-Maasmechelen-i rendőrség is vizsgálódik – írja a Gazet van Antwerpen a Belga hírügynökségre hivatkozva. Hozzáteszik: a fiatal a Balaton Sound fesztiválon is részt vett barátaival, melyet  a férfi Facebook adatlapján található fényképek is alátámasztanak.

Tegnap a fesztivál szervezői közleményt adtak ki arról, hogy senki sem vesztette életét a fesztivál területén. Ezt később a rendőrség is megerősítette, hozzátéve, hogy közigazdasági eljárásként vizsgálják a tragédia körülményeit. A külföldi lap azonban a Belga Külügyre hivatkozva arról számol be, hogy a magyar rendőrök "gyanús halálesetként" kezelik az ügyet, így a holttestet is csak a boncolás után engedik hazavinni. A hírügynökség információi szerint:  a nyomozók már ki is hallgatták a fiú barátait.

A flamad Nieuwsblad nevű lap is cikkezik az esetről. Információjuk szerint, ugyan találtak drogra utaló nyomokat  a belga fiatalok siófoki szállásán, mégsem vettek őrizetbe senkit. Hozzáteszik: amikor a fiú a nyílt utcán összeesett, a barátai nem értesítették a mentőket, hanem egyből kórházba vitték.

A Velvet megkereste az ügyben a budapesti belga nagykövetséget, ahol nem kívántak többet mondani, mint amit a somogyi kapitányság közölt.

Címkék: vizsgál, belga, halott, meghal, rendőr, siófok, kék hírek