Egy 72 éves idős asszonyt öltek meg tavaly május végén a kaposvári Kanizsai utcában. Egy konyhakéssel leszúrták, a tettes pedig felforgatta a lakást, értékek után kutatott, pedig az idős, nyugdíjas asszonynak alig volt pénze, szerény körülmények között élt, varrogatásból egészítette ki a jövedelmét.

Egyik volt albérlőjét, egy volt Rákóczis focistát vádolják a gyilkossággal. A késen megtalálták a DNS-ét, ez a fő bizonyíték ellene. Ő azonban azt állítja: nem szabályos körülmények között vettek tőle DNS-mintát a rendőrségen. A sokat alkoholizáló férfi ugyanakkor ellentmondó vallomásokat tett, sokszor belekeveredett az általa elmondottakba, de azt mindvégig tagadta, hogy ő lenne a gyilkos.

A mai tárgyaláson tanúként hallgatták ki az áldozat utolsó albérlőjét, aki megtalálta a holttestet. Az azóta Olaszországba távozó férfi visszatért, hogy ma vallomást tegyen. Elmesélte, hogy munkából hazafelé menet hogyan találta meg az idős nőt, és megfogta az áldozat ölében heverő kést is, amikor megvizsgálta. A volt focista korábban egy rendőrségi vallomásán viszont ezt a férfit akarta gyanúba keverni: azt állította, hogy a barátja ezer forintot ígért neki, ha lefoglalja az idős nőt, amíg ő kutat a lakásban. Az albérlő visszautasította ezt a vádat, azt mondta: a gyilkosság napjára alibije van, mert nem hagyta el a bekamerázott munkahelyét, csak a munkaidő lejártával. A volt focista ezután visszavonta az állítását, és azt mondta: összezavarodott, mert a rendőrségen a nyomozók kiabáltak vele, ezért akarta az albérlőre, a barátjára terelni a gyanút.

Újabb tanúkat hallgattak meg az ügyben, egy idős szomszéd házaspárt, akik az áldozattal egy udvarban laktak. Ők elmesélték, hogy a gyilkosság napján találkoztak a volt focistával, aki a ruháját hozta megvarratni a meggyilkolt asszonyhoz. Ezt a labdarúgó nem is tagadta, de azzal védekezett: miután leadta a ruhát, elment, és akkor még életben volt az áldozat.

Az idős tanúk hamarosan megdöbbentő, a gyilkossági nyomozás során még fel nem tárt tényeket vallottak. Azt állították, hogy hallották, amint a legutolsó albérlő, vagyis az azóta Olaszországba távozott férfi rendszeresen veszekedett az áldozattal a pénz miatt. Szerintük ugyanis a meggyilkolt 72 éves nő tartotta el a nála kb. 30 évvel fiatalabb férfit, sőt szexuális viszony is volt közöttük. A férfi ezekre már nem tudott reagálni, mert előtte elhagyta a tárgyalótermet. Arra az idős házaspár nem tudott magyarázatot adni, korábban miért nem mesélték el ezt a rendőröknek.       

A tervek szerint a mai tárgyaláson elhangzanak a perbeszédek, az ítéletet valószínűleg a jövő hétre kell majd halasztani, pedig ez már belecsúszik a nyári ítélkezési szünetbe.  


Címkék: Kanizsai utca, kés, nyomozás, áldozat, gyilkosság, kék hírek