A vádlott 2009. márciusáig szlovák-izraeli kettős állampolgár volt, érvényes izraeli útlevéllel is rendelkezett, azonban ezen útlevélben valóditól eltérő más nevet használt. Pénzügyi befektetésekkel foglalkozott, ily módon került kapcsolatba egy svájci céggel, amelyik 2008. júniusában felhatalmazta (a svájci útlevélben szereplő név alatt), hogy a vállalkozás törvényes képviselőjeként, meghatalmazott cégjegyzőként járjon el, azonban a határozat rögzítette azt is, hogy ezen jogosultság gyakorlására kizárólag az igazgatóság egy másik tagjával együttesen jogosult.

A vádlott 2008-ban három szlovén sértettet megtévesztett azzal, hogy amennyiben pénzösszegeket fektetnek be, az összeget egy évig zárolják, és azok kizárólag a svájci cég biztosítékaként szolgálnak, mely cég hitelt vesz fel, melyből a sértettek nyereségrészesedést kapnak egy éven belül tíz egyenlő havi részletben.

pénz


Ennek érdekében a vádlott a sértettekkel alszámlákat nyittatott, azonban tévedésbe ejtette őket azzal, hogy az alszámlákhoz egy évig senki sem tud hozzáférni, ennek ellenére azonban a vádlott ezen alszámlákon levő pénzeket jogosulatlanul bankszámlájára utalta.

Ily módon a két sértettnek 250 ezer 250 ezer euro, míg a harmadik sértettnek 1100 euro összegű kárt okozott, mely nem térült meg.

A Somogy Megyei Főügyészség az előzetes letartóztatásban levő vádlottal szemben végrehajtandó szabadságvesztés, közügyektől eltiltás, pénzbüntetés, Magyarország területéről történő kiutasításra tett indítványt.

Címkék: izralei, szlovén, szlovák, euró, vád, csal, kék hírek