A horvát közszolgálati rádió-televízió szerdai jelentése szerint Radimir Cacic már a Pula közeli intézményben van, ahol a konyhán vagy a mezőkön lesz lehetősége dolgozni 400 és 900 kuna (16000-36000 forint) közötti havi bérért.

pula

Radimir Cacic június 17-én egy zágrábi börtönbe vonult be. Minden elítélt esetében ugyanis az ott működő pszichoszociális központ dönti el, hogy a fogvatartott végül melyik büntetés-végrehajtási intézménybe kerül.

A volt horvát politikust halálos közúti baleset okozása miatt egy év és tíz hónap letöltendő fogházbüntetésre ítélték novemberben Kaposvárott. Miután Cacic azt kérte, hogy hazájában tölthesse le büntetését, a zágrábi megyei bíróság januárban megvizsgálta, hogy a büntetés mértéke megfelel-e a horvátországi törvényeknek és igazságügyi gyakorlatnak. A háromtagú bírói tanács megerősítette a magyar bíróság ítéletét, s mellékbüntetésként három évre eltiltotta a járművezetéstől Cacicot.


Cacic a büntetés felének letöltése - 11 hónap - után kérelmezheti feltételes szabadlábra helyezését.

A horvát politikus 2010 januárjában az M7-es autópályán Budapest felé haladva nekiütközött egy vele azonos irányban haladó, magyar rendszámú gépkocsinak. A vétlen járműben utazók közül ketten életüket vesztették.

Címkék: isztria, nyugalom, cacic, börtön, per, kék hírek