Mint azt tegnap mi is megírtuk: Kertész József és Bogdán József a Blikknek egy börtöninterjú  alkalmával azt nyilatkozta: ha másodfokon is tényleges életfogytiglant kapnak, megtalálják a módját, hogyan végezzenek magukkal.

Egy a Blikk által megkérdezett kriminálpszichológus szerint azonban ezek a kijelentéseknek nincs komoly mögöttes tartalmuk, csupán szánalomra hajtanak a hidegvérű gyilkosok. Akárcsak a tárgyalások alatt, most is megjátsszák magukat.

A kriminálpszichológus, Bilkei Pál a Blikknek elmondta: – bevált taktika ez azoknál a bűnözőknél, akik a börtönhierarchia alján állnak, hogy ilyen mondatokkal akarnak sajnálatot, szánalmat ébreszteni másokban, ugyanis a tényleges életfogytig tartó szabadságvesztésre ítéltek a rácsok mögött általában három fázison esnek át: Először kézzel-lábbal tiltakoznak a kialakult helyzet ellen. Az ellenállás után pedig rádöbbennek, hogy nincs visszaút. Ez a legkritikusabb időszak, amikor mély depresszióba eshetnek. Ám ha ezen átlendülnek, lassan elkezdenek alkalmazkodni a benti élethez.

Az azonban nem csoda, hogy tartanak a brutális gyermekgyilkosok tartanak a börtönélettől. Nem sokkal az ítélet után Bogdánt annyira megverte cellatársa, hogy a bordája is eltört. Hogy megvédjék a további atrocitásoktól megvédjék, azóta áthelyezték egy egyszemélyes cellába, ahol a szigorú büntetési fokozata miatt mindössze egyetlen órát sétálhat naponta, kapcsolatot azonban ekkor sem létesíthet a többi rabbal.

A két gyilkossal készült beszélgetést a Hír Tv Riasztás című műsorában mutatták be kedden. Ha lemaradt volna róla, ide kattintva megnézheti online is.

Címkék: szánalom, kertész, bogdán, bence, szita, gyilkos, kék hírek