Bogdán József és Kertész József bilincsbe vert kézzel, szigorú őrizet mellett adott iterjút a sopronkőhidai fegyházban a Blikknek. A lap szerint a brutális gyermekgyilkosság elkövetőit nem törte meg az ítélet: olykor mosolyogva, olykor szenvtelenül bizonygatták ártatlanságukat. Pedig a bizonyítékok, a DNS minták és a telefonhívások nem erről tanúskodnak.

A magyarországi kriminalisztika történetében egyedülálló bűncselekmény elkövetőit azonban nemcsak a bíróság és a közvélemény ítéli el, hanem rabtársaik is.

bogdán józsef

Bogdánt például annyira megverte cellatársa, hogy bordája tört. Azóta a férfit egy egyszemélyes zárkába helyezték át, és büntetési fokozata alapján mindössze egyetlen órát sétálhat naponta. Azt is elkülönítve a többi rabtól, szigorú felügyelet alatt.

A kopasz bűnöző nem kispályás, hosszú éveket töltött már eddig is a börtönben, így jól ismeri a zárt világ törvényeit és jól tudja azt is, mi vár a gyermekgyilkosokra.

kertész


Kertész ugyan elájult az elsőfokú ítélet hallatán, de a most kopaszra borotvált férfit sem kell félteni. Szemrebbenés nélkül mesélt a napilapnak arról, amit korábban a KaposPont is megírt, hogy miként terrorizálta és kínozta családját.

A két gyilkossal készült beszélgetést a Hír Tv Riasztás című műsorában láthatják ma este 21.30-kor.

forrás: blikk.hu, KaposPont archívum

Címkék: Bence, öngyilkos, megver, gyilkosság, Szita, halál, börtön, ítélet, kék hírek