A vádirat szerint a 34 éves férfi életvitelszerűen szüleivel élt közös háztartásban, rendszeres jövedelemmel nem rendelkezett, köztiszteletben álló szülei tartották el. Egészségügyi problémáiért azonban a szüleit tette felelősség, emiatt velük szemben rendszeresen visszatérően erőszakos viselkedést tanusított.

Tavaly karácsony előtt a férfi vélt egészségügyi problémái miatt ismételt agresszív magatartást tanusított szüleivel szemben, emiatt édesapja kilátásba helyezte, hogy a vádlottat kijelenti közös lakcímükről, majd a lakásból eltávozott, hogy a sértettnek gyógyszert vásároljon. A feszült idegállapotban lévő vádlott ezután a konyhába ment és magához vett egy 20 cm pengehosszúságú konyhakést, majd az ott dolgozó édesanyja mögé lépett és hátulról, nagy erővel két vágó, illetve szúró mozdulattal átmetszette a sértett torkát. Az asszony a helyszínen életét vesztette.

A fiú elmenekült, hetekkel később tudták elfogni a rendőrök Budapesten. Ezután a fővárosi Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító intézetben vizsgálták elmeállapotát a szakértők. Azt állapították meg, hogy egészségügyi állapota kizárta abban, hogy cselekménye következményeit felismerje, vagy hogy a felismerésnek megfelelően cselekedjen.

A Somogy Megyei Főügyészség az ideiglenes kényszergyógykezelés hatálya alatt álló vádlott kényszergyógykezelésének elrendelésére tett indítványt.

Címkék: beszámítható, kés, anya, vád, gyilkos, kék hírek