Szombaton este egy kaposmérői férfi miatt risztották a megyeszékhely egyenruhásait. H. János egy családi ház nappalijában - barátnőjének édesanyjával való előzetes szóváltást követően - benzinnel locsolta le az asztalt azért, hogy lángra lobbantsa. A férfi cselekménye az elsődleges adatok alapján alkalmas volt arra, hogy egy esetleges szikra révén robbanás vagy tűz következzen be.

A 46 éves férfit a helyszínre érkező közrendvédelmi járőrök megfékezték, elfogták és előállították, kihallgatták, majd őrizetbe vették. Ellene közveszélyokozás előkészülete miatt indítottak eljárást.

benzines kanna

- képünk illusztráció -

A tegnapi nap éjszakája a Balaton-parti rendőröknek is mozgalmas volt. A siófoki járőrök például egy 21 éves tatabányai lakost igazoltattak, aki a Mártírok útján és a Hajóállomás parkolójában nagy sebességgel közlekedett, majd amikor a közelben tartózkodó járőrök szolgálati autóját észre vette, tolatva az útpadkára parkolt.

A rendőrök az ellenőrzés során légalkoholmérő-készüléket, vagyis szondát alkalmaztak, mely pozitív értéket mutatott, ezért S. Mátét előállították a Siófoki Rendőrkapitányságra, valamint a helyi orvosi ügyeletre vér és vizelet mintavétel céljából. A 21 éves fiatalember ellen eljárást indítottak.

A siófoki zsaruk a Jókai parkban N. Istvánt is igazoltatták, aki ellen a Székesfehérvári Rendőrkapitányság adott ki elfogató parancsot . A 38 éves férfit elfogták és előállították.

forrás: Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság

Címkék: gyújt, tombol, köröz, elfog, benzin, kék hírek