Három darab úgynevezett Schengen busz adott át az országos rendőrfőkapitány. A 76 millió forint összértékű járművek útlevélkezelő fülkeként és utasforgalmi szűrőként használhatók, valamint központi lekérdezővel, okmányvizsgálóval, beépített internet-elérhetőséggel, ujjnyomat-azonosítóval is fel vannak szerelve. A Schengen buszokat Baranya, Somogy és Zala megyében használják majd.

Ezen kívül hat darab hőkamerával felszerelt Land Rover Defender dzsipet is kapott a rendőrség határrendészeti szerve kedden. A 463 millió forint értékű járművek Bács-Kiskun, Csongrád, illetve Szabolcs-Szatmár-Bereg megye nehezen járható határszakaszain teljesítenek majd szolgálatot.
schengen


A most átadott járművek mellett helikopteres légi támogatás is segíti a határrendészek munkáját az ukrán határszakaszon, ahol Barabáson, június 20-án adták át a rendőrség első, saját vagyonkezelésű és üzemeltetésű helikopterleszállóhelyét. A beruházással mintegy 137 kilométeres határszakasz légi felderítése és ellenőrzése biztosítható.

Címkék: schengen, rendészet, határ, átadás, busz, kék hírek